Wine Bar Mendoza

Bij Wine bar Mendoza zijn wij trots op onze Argentijnse wijnen en vertellen u er graag alles over! Dit doen we o.a. met een drie wekelijkse blog welke te volgen is via onze website, Facebook, Twitter of LinkedIn Pulse. Daarnaast verzorgen wij graag een proeverij of een korte wijncursus. Kortom, voor Argentijnse wijnen moet u bij Wine bar Mendoza zijn.

De ontwikkeling van de Argentijnse wijn is relatief jong en leest als een spannend jongensboek.

De Argentijnse wijnmarkt dreef tot ver in de 20e eeuw vrijwel geheel op binnenlandse consumptie. Deze bedroeg bijna 100 liter per jaar per Argentijn en was van matige kwaliteit en kwam mede daardoor nauwelijks de grens over.
De grote doorbraak dateert van 1989 toen na een democratische omwenteling de wijnconsumptie drastisch daalde en producenten hun heil in het buitenland moesten zoeken. Om daar poot aan de grond te krijgen moest er echter veel worden verbeterd en dat hebben de Argentijnen sindsdien met grote ijver gedaan.

Sprekend voorbeeld is wijnhuis Bodega Norton in Mendoza River Valley. Bodega Norton werd in 1989 door de Oostenrijkse kristalkoning Gernot Langes-Swarovski overgenomen van oprichter Sir Edmund James Palmer Norton. Swarovski investeerde een vermogen en is nu eigenaar van één van de meest geavanceerde wijndomeinen ter wereld.

Mendoza is een provincie, een stad en een wijnstreek en is het bezoeken meer dan waard. Dat geldt overigens voor heel Argentinië en bij Wine bar Mendoza geven wij u graag reistips!

Mendoza

Contactpersoon: Paul Bol

Weissenbruchlaan 149
3054 LM  Rotterdam
010-4613855 (vanaf 15:00 uur)
E: info@winebarmendoza.nl
W: winebarmendoza.nl/

Reacties zijn gesloten.